Αστρολογικές όψεις εβδομάδας 30 Σεπτεμβρίου – 06 Οκτωβριου 2024   –   Στα βαθιά νερά της έκλειψης, κολυμπάμε με «καλοκαιριά»

Αστρολογικές όψεις εβδομάδας 30 Σεπτεμβρίου – 06 Οκτωβριου 2024   –   Στα βαθιά νερά της έκλειψης, κολυμπάμε με «καλοκαιριά»

Από τον Στέλιο Κραταιό

0 02 05 b89b4ab4212357969bfe06f7b89873a131da075ab37ca7d145806a22364ca337 714cdc3b50589628

Στις 2/10 ημέρα Τετάρτη, έχουμε την πολυαναμενόμενη έκλειψη Ηλίου και συγκεκριμενα στην 11η μοίρα του ζωδίου του Ζυγού. Αμέσως καταλαβαίνουμε πως η έκλειψη αυτή επηρεάζει τον άξονα Κριού / Ζυγού. Όμως όλα τα  «παρορμητικά» ζώδια  θα κολυμπήσουν στα βαθιά νερά της έκλειψης και συγκεκριμενα οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι, ιδιαίτερα του δεύτερου δεκαημέρου, καθώς επίσης και όσοι  έχουν πλανήτες στην 10η, 11η και 12η μοίρα.

Είναι η προτελευταία έκλειψη που γίνεται σε αυτόν τον άξονα. Η τελευταία θα γίνει στις 29 Μαρτίου του 2025. Έτσι θα κλείσει αυτό το δύσκολο κεφάλαιο που έχει επηρεάσει τις σχέσεις και τις συνεργασίες αυτών των ζωδίων.

Πρόκειται όμως για μια καλή και κατά κάποιο τρόπο ευκολοδιαχειρίσιμη έκλειψη η οποία δεν θα μας βασανίσει τόσο άλλα ούτε θα μας δημιουργήσει τόσα πολλά προβλήματα σε σχέση με άλλες που πέρασαν ή με αυτές που θα έρθουν το 2025. Αντιθέτως θα μας διευκολύνει να βρούμε λύσεις σε κάποια προβλήματα της καθημερινότητας μας. Βέβαια όπως κάθε εκλειψη θέλει την απαραίτητη προσοχή σε αυτούς τους δύο τομείς που ανέφερα παραπάνω.

Έτσι λοιπόν μην φοβηθείτε να κολυμπήσετε στα βαθιά νερά της έκλειψης γιατί αυτή την φορά θα εχει καλοκαιριά!

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις όψεις της εβδομάδας από 30/09 εως 06/10/2024.

Την Δευτέρα στις 30 Σεπτεμβρίου ο Ερμής από τον Ζυγό, κάνει όψη αντίθεσης με το Βόρειο Δεσμό στον Κριό στις 6ο:38’ μοίρες. Ο Ερμής στον Ζυγό είναι διπλωμάτης. Δεν του αρέσουν οι τσακωμοι και οι αντεγκλήσεις. Προσπαθεί κάθε κουβέντα να την ισορροπήσει, ακόμη χάνοντας και το δικό του δίκιο, καμιά φορά. Του αρκεί όμως να μην υπάρχει ένταση κατά την διάρκεια της συζήτησης, έτσι ώστε να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι στο τέλος της κουβέντας.

Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στην ζωή μας έτσι ώστε να εξελιχθούμε και να χαράξουμε το δικό μας προσωπικό μονοπάτι.

Η αντίθεση αυτών των δύο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις και τις συνεργασίες διότι ο ένας θα προσπαθεί να βρει την μέση οδό και την ισορροπία μέσα από την λογική και ο άλλος θα θελει να κάνει το δικό του και να τραβήξει τον δρόμο που αυτός θεωρεί σωστό για την ζωή του, ακόμη και εάν αυτός είναι λάθος.

 Έτσι η ισχυρογνωμοσύνη και η στενοκεφαλιά θα κάνουν πάρτι με την όψη αυτή. Θα επηρεαστούν τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή οι Κριοί, οι Καρκίνοι  οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου ,στην 5ο, 6ο  και 7ο  μοίρα.

Ο Άρης από το ζώδιο του Καρκίνου θα κάνει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς στις 14ο  24’. Αυτή είναι μια όψη επιτυχίας μετά από σοβαρή και σκληρή δουλειά, για να φέρουμε εις πέρας το επιθυμητό αποτέλεσμα, όποιο και εάν είναι αυτό, και σίγουρα στο τέλος θα έρθει και η ανάλογη ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας.

Από την μια ο Άρης στον Καρκίνο δουλεύει σκληρά και είναι αρκετά φιλόδοξος και από την άλλη ο Κρόνος στους Ιχθύς έχει φαντασία και χαρακτηρίζεται από την αυτοθυσία για τα προβλήματα των άλλων, αν και πολλές φορές μπορεί να γίνει μίζερος όταν η επιτυχία αργεί να έρθει. Επηρεάζεται το δεύτερο δεκαήμερο από αυτή την όψη των ζωδίων του νερού – Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες ,και συγκεκριμένα όσοι βρίσκονται στην 13ο, 14ο και 15ο μοίρα των ζωδίων αυτών.

Στις 1/10 ο  Ήλιος  κάνει σύνοδο με τον Ερμή (θέση καζίμι που τον ενισχύει) στο Ζυγό στις 8ο 11’. Εδώ έχουμε έναν Ήλιο ανασφαλή, ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι αναποφάσιστος και ζητά συνεχώς την επιβεβαίωση των άλλων. Παρόλα αυτά είναι κοινωνικός, ευχάριστος, φιλικός και θέλει να κρατά την ισορροπία με κάθε κόστος. Ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο είναι και αυτός πολλές φορές αναποφάσιστος, αλλά καλός ομιλητής και οργανωτικός. Επίσης αποζητά την αρμονία και λατρεύει την τέχνη.

Είναι μια μέρα που θα μπορέσετε να πάρετε αποφάσεις, σημαντικές για την ζωή σας, καθώς δεν θα υπάρχει ασάφεια και παρανοήσεις, σε ότι σας απασχολήσει, με αποτέλεσμα, να μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά. Η ημέρα θα είναι γεμάτη από ραντεβού και κοινωνική δράση. Για μερικούς ίσως γίνουν κάποιες σημαντικές συναντήσεις που θα σας πάνε μπροστά, καθώς επίσης μπορεί να λάβετε και κάποιες απαντήσεις σε ζητήματα που σας βασάνιζαν στο παρελθον.  Επηρεάζεται το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του αέρα δηλαδή Δίδυμοι, Ζυγοί και οι Υδροχόοι στην 7ο, 8ο και 9ο μοίρα των ζωδίων αυτών.

Στις 2/10  ημέρα Τετάρτη η Σελήνη μπαίνει στο ζώδιο του Ζυγού στις 19:23 το πρωί 

και αργότερα το απόγευμα στις 8:49 η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Ηλιο. Εχουμε λοιπόν μια νέα Σελήνη και μια Ηλιακή έκλειψη  που αναλύσαμε παραπάνω, στις 10ο 03’στο ζώδιο του Ζυγού. Τέλος η Σελήνη από το ζώδιο του Ζυγού τωρα πια ,θα κάνει όψη αντίθεσης με τον Βόρειο Δεσμό που βρίσκεται στον Κριό στις 6ο 38’.

Στις 4/10  ημέρα Παρασκευή η Αφροδίτη από το ζώδιο του Σκορπιού κάνει τρίγωνο με τον «αυστηρό» Κρόνο ο οποίος βρίσκεται στους Ιχθύς, στην 14ο07’ μοίρα των ζωδίων αυτών. Επηρεάζονται τα ζώδια του νερού – Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύς – και ιδιαίτερα πιο έντονα του δευτέρου δεκαημέρου στην 13ο, 14ο και 15ο τους μοιρα. Αυτή είναι μια όψη βοηθητική για σταθεροποίηση προσωπικών σχέσεων, επαφών αλλά –  γιατί όχι; – και για την δημιουργία νέων σταθερών σχέσεων που θα αντέξουν στον χρόνο.

Το τρίγωνο εξάλλου υποδηλώνει την «ροή» ή την «ευκολία» ως όψη. Έτσι εδώ ο Κρόνος είναι βοηθητικός με αυτό το τρίγωνο που κάνει με την Αφροδίτη. Η όψη αυτή θα φέρει σταθεροποίηση σχέσεων, επίτευξη στόχων και κάποιες νέες ισως οικονομικές συμφωνίες. Σίγουρα θα υπάρχει αποτελεσματικότητα με ότι και αν ασχοληθούμε την ημέρα αυτή. 

Στις 6/10 ημερα Κυριακή ο Ερμής στον Ζυγό κάνει τετράγωνο με τον Άρη από το ζώδιο του Καρκίνου, στην 17ο 33΄ μοιρα αυτων των ζωδίων. Αυτή είναι μια ‘οψη δύσκολη για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού ,δηλαδη για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους. Αυτό το τετράγωνο θα προκαλέσει πολλές διαμάχες και προβλήματα ιδιαίτερα στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου αυτών των ζωδίων στις 16, 17, 18 και 19 μοίρες. 

Είναι μια όψη αψιμαχιών κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον, απότομων εκνευρισμών και εντάσεων στην καθημερινότητά μας. Ο Άρης είναι σε πτώση στον Καρκίνο και εκεί νιώθει εγκλωβισμένος πράγμα που τον κάνει να είναι συνέχεια σε θέση άμυνας. Δεν μπορεί να φερθεί διπλωματικά.όπως κάνει ο Ερμής στον Ζυγό. Καλό θα ήταν την ημερα αυτή τα παραπάνω ζώδια να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να δώσουν τόπο στην οργή εάν προκληθούν για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από το πουθενά!