Ερμής σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα μέχρι 30/9

Ερμής σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα μέχρι 30/9 Σημαντικές εξελίξεις για τα 12 ζώδια αλλά προσοχή στις ψευδαισθήσεις.

Ερμής σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα μέχρι 30/9

«Πλέοντας σε θολά νερά»

image

Την Τετάρτη 25/9/2024 πραγματοποιείται η όψη αντίθεσης μεταξύ Ερμή και Ποσειδώνα, στην 28η μοίρα των ζωδίων της Παρθένου και των Ιχθύων αντιστοίχως.

Η αναλυτική σκέψη και η τετράγωνη λογική της Παρθένου, όπου ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο της κυβέρνησής του, έρχεται να συγκρουστεί με την άκρατη φαντασία και την ονειροπόληση του Ποσειδώνα, όπου στο ζώδιο των Ιχθύων παρουσιάζεται επίσης ισχυρός, καθώς βρίσκεται και αυτός σε κυβέρνηση.

Η Παρθένος, ως γήινο ζώδιο, εξυμνεί την λογική, πιστεύει μόνο σε ό,τι αποδεικνύεται, αγαπάει την οργάνωση, είναι τυπολάτρης και αποζητά την συνέπεια σε κάθε επίπεδο της έκφανσής της. Απ’ την άλλη, ο Ποσειδώνας, ειδικός στην κατάλυση των ορίων, πλανάται ελεύθερος, αλλάζει μορφή και σχήμα, σαν το νερό, φέρει έντονα το συναίσθημα και ανάγει τα περισσότερα δυσεπίλυτα ζητήματα στην καλλιέργεια της πίστης και σε καθετί το υπερβατικό. 

Εμφανέστατα, η πρόκληση που μας παρουσιάζεται εδώ είναι η τήρηση των ισορροπιών ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία, στην λογική και την ψευδαίσθηση, στο οριοθετημένο και το υπερβατικό, στο οργανωμένο και το χαοτικό, ώστε να λάβουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ωφέλεια, ή να υποστούμε την όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά.

Κάποιες από τις λιγότερο επιθυμητές συνέπειες αυτού του «συναπαντήματος» θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι, η δημιουργία ψευδαισθήσεων, οι υποσχέσεις που ελάχιστα θα τηρηθούν και θα οδηγήσουν τελικά σε παρεξηγήσεις ή και σε εξαπάτηση, η λήψη λανθασμένων πληροφοριών, η παρερμηνεία ειδήσεων, λόγων και γεγονότων, οι πιθανές βλάβες σε μέσα και δίκτυα επικοινωνίας, οι καθυστερήσεις στις μετακινήσεις, και διάφορα άλλα που σχετίζονται με τα θέματα δικαιοδοσίας του Ερμή. Συνεπώς, αποφεύγουμε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις αυτές τις ημέρες, και καθυστερούμε όσο μπορούμε την υπογραφή συμβολαίων, τις δαπανηρές αγορές κλπ.

Κι επειδή τίποτα δεν είναι μονοσήμαντο, και η ενέργεια εκδηλώνεται στο φυσικό μας πεδίο ανάλογα με την δόνηση στην οποία εμείς βρισκόμαστε, θα μπορούσαμε να δούμε και κάποιες ευνοϊκές επιρροές από την ενέργεια της συγκεκριμένης όψης, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τον πλανητικό σχηματισμό του «χαρταετού», που βλέπουμε παραπάνω στον χάρτη, με την συμμετοχή των Πλούτωνα και Ουρανού. Ο Ερμής εδώ, ως κορυφή του εν λόγω σχηματισμού, θα παίξει έναν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο για το κατά πόσο σημαντική θα είναι η ευεργεσία που θα λάβουμε.

Οπότε, εμπιστευόμαστε την διαίσθησή μας, κρατάμε πληροφορίες που θα έρθουν σε γνώση μας και τις αξιολογούμε καταλλήλως. Καλλιτεχνικά εγχειρήματα μπορεί να στεφθούν με επιτυχία, η έμπνευση θα είναι στα φόρτε της, οι πνευματικές αναζητήσεις θα ευνοηθούν, αλλά και η εξερεύνηση των δικών μας πεποιθήσεων και ορίων θα βρεθεί στο προσκήνιο.

Τα ζώδια που θα επηρεαστούν από την παραπάνω όψη είναι οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθύες που είναι γεννημένοι στις δύο με τρεις τελευταίες ημέρες των ζωδίων τους, και πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες γέννησης 18-20/6, 20-22/9, 19-21/12 και 18-20/3, αντιστοίχως, ή εναλλακτικά, όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο/Μεσουράνημα στις μοίρες 27-29 των παραπάνω ζωδίων.

Ας δούμε τώρα επιγραμματικά την ερμηνεία της όψης για τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού. Η έμφαση δίνεται στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου κάθε ζωδίου, και συγκεκριμένα στις μοίρες 27-29. Εάν είστε γεννημένοι ημέρα, διαβάζετε τις ερμηνείες των ζωδίων με σειρά βαρύτητας, Ωροσκόπος, Ήλιος, Σελήνη. Εάν είστε γεννημένοι νύχτα, με την σειρά Ωροσκόπος, Σελήνη, Ήλιος. 

Από την Βίκυ Αθανασοπούλου

βικυ

Κριός

Εκπρόσωποι των τελευταίων 2-3 ημερών, με τον Ποσειδώνα να κινείται στον 12ο οίκο σας, εργάζεστε στα πιο εσώτερα δωμάτια της ψυχής σας, στο κομμάτι της πίστης σας, προς το θείο, αλλά και προς τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά και εκεί όπου αρκετές φορές θα έχετε νιώσει την προστασία μιας ανώτερης δύναμης. Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, καλείστε να προστατευθείτε από κρυφούς εχθρούς, ανθρώπους που προσπαθούν να σας διαβάλλουν και να επωφεληθούν εις βάρος σας.

Σε ένα άλλο επίπεδο, νιώθετε την ανάγκη να προσφέρετε και να τείνετε χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που χρειάζονται την ενέργειά σας. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα ήταν να έχετε μέτρο, αλλά και να είστε ειλικρινείς για τα κίνητρά σας. 

Ταύρος

Ταύροι των τελευταίων 2-3 ημερών, ίσως να απογοητευθείτε από κάποιο φιλικό σας πρόσωπο ή να νιώσετε ότι πλέον δεν ανήκετε σε κάποια ομάδα ή συλλογικότητα με την οποία μέχρι πρότινος θεωρούσατε πως είχατε ταύτιση, γιατί διαφέρουν πια οι απόψεις σας. Σε κάθε περίπτωση προσέξτε τα λόγια σας, γιατί μπορεί εύκολα αυτήν την περίοδο να υπάρξουν ασυνεννοησίες και παρεξηγήσεις με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, ή και με τα παιδιά σας.

Δίδυμοι

Οι εκπρόσωποι των τελευταίων 3-5 ημερών του ζωδίου, ενδεχομένως να έρθετε αντιμέτωποι με κάποια αβέβαιη κατάσταση στον επαγγελματικό σας χώρο ή εσείς οι ίδιοι να εξιδανικεύσετε κάποια σχέδια, που όμως θα απέχουν πολύ από την υλοποίηση. Σε ένα άλλο επίπεδο, όσοι ασχολείστε με επαγγέλματα που σχετίζονται με τον καλλιτεχνικό χώρο, την συγγραφή και την δημιουργική έκφραση, ίσως να σας δίνεται τώρα η δυνατότητα να φέρετε στο φως ένα νέο εμπνευσμένο έργο.

Καρκίνος

Οι εκπρόσωποι των τελευταίων ημερών, ίσως να βρίσκεστε στην διαδικασία να σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι που ονειρευόσασταν καιρό. Προσέξτε όμως ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες, καθώς μπορεί να προκύψουν εμπόδια και παράμετροι που δεν είχατε προβλέψει. Σε ένα άλλο επίπεδο, η πνευματική σας αφύπνιση είναι προ των πυλών εφόσον αποφασίσετε να ανοίξετε την πόρτα σε μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων, και δουλέψετε πάνω σε αυτό. Ο χώρος που κινείστε θα βρίθει μηνυμάτων, χρήσιμων για την καθοδήγησή σας. Οι σπουδαστές, καλό θα ήταν να αξιολογήσετε κατά πόσο το αντικείμενο που έχετε επιλέξει σας ικανοποιεί και συμβάλλει στην αυτοπραγμάτωσή σας.

Λέων

Λέοντες των τελευταίων 2-3 ημερών, ίσως κάποια οικονομικά που περιμένατε από τρίτες πηγές ή και από τον σύντροφό σας να καθυστερήσουν ή να μην δύναται να υλοποιηθούν τελικά. Δείξτε την δέουσα προσοχή στις οικονομικές συναλλαγές σας κάθε είδους. Από την άλλη, κάποια κληρονομικά θέματα ίσως αποδειχθούν αρκετά μπερδεμένα και χρήζουν αναβολής.

Παρθένος

Με τον Ερμή στο ζώδιό σας αγαπητοί Παρθένοι, βρίσκεστε έντονα στο προσκήνιο αυτήν την περίοδο, με συνεχείς μετακινήσεις, συμφωνίες και συζητήσεις κάθε είδους. Εσείς όμως του τελευταίου πενθημέρου, καλό θα ήταν να δείξετε την δέουσα προσοχή σε σύναψη συμφωνιών, καθώς και σε σχέσεις και σε συνεργασίες, ιδιαίτερα σε νέες. Ελλοχεύει ο κίνδυνος απογοητεύσεων, κυρίως γιατί εσείς οι ίδιοι θα έχετε προσδώσει στο ταίρι σας χαρακτηριστικά που ίσως δεν διαθέτει στην πραγματικότητα. Επίσης, προσέξετε μήπως αυτές τις ημέρες έρθει σε γνώση σας κάποια σημαντική πληροφορία που μέχρι τώρα ο σύντροφος ή/ και συνεργάτης σας σας απέκρυπτε.

Ζυγός

Ζυγοί των τελευταίων 2-3 ημερών του ζωδίου, επιδείξτε προσοχή σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της δουλειάς σας, καθώς μπορεί να υπάρξουν ανατροπές ή και καθυστερήσεις. Επίσης, ίσως να χρειαστεί να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με κάποιο θέμα της υγείας σας, στο οποίο όμως μπορεί να υπάρξει παρερμηνεία σε αποτελέσματα εξετάσεων ή ακόμα και λανθασμένος χειρισμός από τους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση ελέγξτε τα θέματα διεξοδικά. Επίσης, μπορεί αυτές τις ημέρες να γίνονται έντονες συζητήσεις για εσάς παρασκηνιακά, ιδιαίτερα στον εργασιακό σας χώρο, ή αυτό το παρασκήνιο να το υποκινείτε εσείς οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση προσέξτε σε ποιον εκμυστηρεύεστε τις απόψεις σας, ώστε να μην εκτεθείτε. 

Σκορπιός

Εκπρόσωποι των 2-3 τελευταίων ημερών του ζωδίου, κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον ίσως βρίσκει εμπόδια στο να προχωρήσει. Απ’ την άλλη, δείτε μήπως του προσδίδετε ποιότητες που δεν διαθέτει πραγματικά, παρασυρόμενοι από το πάθος σας για κατάκτηση. Ένας άλλος τομέας που χρειάζεται να επιδείξετε προσοχή είναι οι προσκολλήσεις και οι έξεις. Αποφύγετε καθετί που μπορεί να σας δημιουργήσει εθισμό, καθώς μπορεί να αποτελεί πρόσκαιρο καταφύγιο από τους προβληματισμούς σας. Στις επικοινωνίες με τα παιδιά σας, προσπαθήστε να γίνετε  κατανοητοί με την κατάλληλη επεξήγηση.

Τοξότης

Με τον Ερμή να βρίσκεται σε κυβέρνηση και να είναι τοποθετημένος στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, αυτήν την περίοδο πιθανόν να απολαμβάνετε αναγνώριση και αποδοχή στην δουλειά σας και αυτό να σας ενθουσιάζει. Όμως οι εκπρόσωποι των τελευταίων 3-5 ημερών του ζωδίου θα χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτήν την περίοδο σε προσφερόμενες παροχές που ίσως τελικά να αποδειχθούν άνευ αντικρίσματος. Καλό θα ήταν αυτές τις ημέρες να πηγαίνετε βήμα-βήμα και να επιδεικνύετε ταπεινότητα. Σε ένα άλλο επίπεδο, η προσπάθειά σας να συνεννοηθείτε με κάποιο άτομο της οικογένειάς σας, ίσως να αποβεί άκαρπη.

Αιγόκερως

Αιγόκεροι των τελευταίων 2-3 ημερών του ζωδίου, παρακαλώ προσέξτε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις σας αυτές τις ημέρες, καθώς μπορεί να σας παρουσιαστούν αναπάντεχες εξελίξεις, όπως πχ να χάσετε μια πτήση, ένα δρομολόγιο ή και να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το μεταφορικό σας μέσο. Στο πεδίο της επικοινωνίας, χρειάζεται να γίνετε πιο συνειδητοί σε αυτά που δηλώνετε και στα λόγια που μεταφέρετε, καθώς μπορεί να εκτεθείτε ή και να υπάρξουν παρεξηγήσεις. Όσοι επιλέξετε να κάνετε ένα ταξίδι αυτήν την περίοδο, αφού πρώτα έχετε διασφαλίσει όλα τα παραπάνω, είναι πιθανό να σας ανανεώσει, αλλά και να διευρύνει τους ορίζοντές σας.

Υδροχόος

Εκπρόσωποι των τελευταίων 2-3 ημερών του ζωδίου, διαφυλάξτε τα κεκτημένα σας και αποφύγετε να προβείτε σε επενδύσεις κάθε είδους, ή και σε σημαντικές αγοραπωλησίες. Απ’ την άλλη, αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για διερεύνηση των βαθύτερων σας φόβων και την ενδυνάμωση της πίστης σας για να χτίσετε ισχυρότερη την αυτοπεποίθησή σας.

Ιχθύες

Επιδείξτε την δέουσα προσοχή στις καθημερινές μετακινήσεις και συναλλαγές σας, καθώς μπορεί να εμφανιστούν κάποια εμπόδια αυτές τις ημέρες, ιδιαίτερα για τους εκπροσώπους του τελευταίου πενθημέρου. Η παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιό σας, σας προσδίδει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και φιλευσπλαχνία προς τους έχοντες ανάγκη. Προσέξτε όμως, μήπως η θολή κρίση και η ονειροπόληση που φέρει μαζί του ο Ποσειδώνας σας καταστήσει έρμαιο στις διαθέσεις ανθρώπων που κατά τ’ άλλα μέχρι σήμερα εμπιστευόσασταν.

Σημείωση: Οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό αστρολογικό χάρτη του και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι σαν κυρίαρχη δύναμη.

Βίκυ Αθανασοπούλου

[email protected]

Έκλειψη στους Ιχθύς: 18 Σεπτεμβρίου 2024 -Συναισθηματικές αναταράξεις και χωρισμοί – Stars Land