Ερμής τετράγωνο Δίας 21 Σεπτεμβρίου 2024 – Μεγάλα λόγια μη μου λες και οδηγείσαι σε υπερβολές. 

Ερμής τετράγωνο Δίας 21 Σεπτεμβρίου 2024 – Μεγάλα λόγια μη μου λες και οδηγείσαι σε υπερβολές. 

 Ερμής τετράγωνο Δίας 21 Σεπτεμβρίου 2024 – Μεγάλα λόγια μη μου λες και οδηγείσαι σε υπερβολές. Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας, κινείται αυτό το διάστημα στο πρακτικό και αναλυτικό ζώδιο της Παρθένου στην 20ο 48΄. Από αυτή τη θέση θα σχηματίσει δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον πλανήτη της επέκτασης Δία, ο οποίος κινείται στο επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων στην 20ο 48΄. 

 Η συνάντησή τους τείνει να μας παρασύρει σε επικοινωνιακές υπερβολές, να οδηγηθούμε σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα. Επίσης ενδέχεται να οδηγηθούμε σε βιαστικά ή επιπόλαια συμπεράσματα. Η επεξεργασία των πληροφοριών πρόκειται να είναι σε λανθάνουσα κατάσταση με την ταχύτητα που θα τις μεταφέρουμε ή θα τις λαμβάνουμε. 

 Ο Ερμής στο ζώδιο της κυβέρνησής του την Παρθένο, είναι σε πολύ καλή θέση και μπορεί να βγάλει τα θετικά χαρακτηριστικά του όπως συγκροτημένο και ορθολογιστικό τρόπο σκέψης, αναλυτικό πνεύμα. Με τη μεταβλητή φύση του ζωδίου πιθανόν να οδηγηθούμε σε  πρακτικότητα και ευελιξία αποφεύγοντας τους συναισθηματισμούς και τις αντιδράσεις οι οποίες δεν έχουν λογική εξήγηση.

 Βρίσκεται σε όρια Δία και αυτό μας βοηθά να υπάρχει ένα άνοιγμα περισσότερο φιλικό σε κοινωνικές ομάδες όπως και μια τάση για περισσότερη κατανόηση στις επικοινωνίες. Το γεγονός ότι ο Ερμής βρίσκεται σε ισχυρή θέση ίσως να  περιορίσει τις υπερβολές που απορρέουν από την ενέργεια του Δία και να υπερισχύσει η λογική του Ερμή.

 Σύμφωνα με τον Charubel η 20ο 48΄της Παρθένου υποδηλώνει κάποιον που βρίσκεται σε άμυνα και εγρήγορση. Με βάση την ερμηνεία των Sabian Symbols, είναι η Μοίρα της Άπληστης Επιθυμίας, τάσεις για πλούτη, ευκολίες και σημαντικές εκμεταλλεύσεις.

 Ο Δίας στο ζώδιο των Διδύμων παραδοσιακά βρίσκεται σε θέση Αδυναμίας και δυσκολεύεται να εκφράσει την δυναμική του. Στην αέρινη φύση του ζωδίου των Διδύμων τα χαρακτηριστικά τα οποια  βγάζει είναι περιέργεια και πολυπραγμοσύνη. Θα  ενδιαφερθούμε για τη γνώση και την πληροφόρηση, αλλά δίχως να μπούμε στη διαδικασία να εμβαθύνουμε και να επικεντρωθούμε στους στόχους με αποτέλεσμα να μας δημιουργηθεί ένας αποπροσανατολισμός.

 Επίσης βρίσκεται σε όρια Άρη ο οποίος αυτό το διάστημα κινείται στο ζώδιο του Καρκίνου σε άσχημη θέση, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ευεργεσία του. Ίσως να υπάρξει μια αναβλητικότητα στις αποφάσεις μας και ο τρόπος που θα προσπαθήσουμε να επεκταθούμε να έχει συναισθηματικές εκρήξεις λόγω εσωτερικών αναταραχών.    

 Ο Δίας είναι σε σύνοδο με τον Απλανή Bellatrix φύσεως Άρη / Ερμή. Δίνει προδιάθεση  για ατυχήματα, ταπεινώσεις, τάσεις αδιαλλαξίας στις αποφάσεις, και ξαφνικές υποτιμήσεις. Σύμφωνα με τα Sabian Symbol η 20ο 48΄των Διδύμων είναι η Μοίρα Της Αδιαφορίας, βγάζοντας εκκεντρικές συνήθειες και πιθανόν να χαθούν ευκαιρίες εξ αιτίας της απροσεξίας και των παράξενων τροπών, επιλογών και διασκέδασης. 

 Η ενέργεια που απορρέει από τους δυο πλανήτες, μας δημιουργεί μια σφοδρή επιθυμία να καταφύγουμε στην συγκέντρωση πολλών πληροφοριών. Ο αυθορμητισμός είναι τόσο μεγάλος που ενδέχεται να μας οδηγήσει και σε κάποια αφέλεια στις συναλλαγές μας. Η έλλειψη αυτοπειθαρχίας, η ευμεταβλητότητα στη διάθεση, η μη τήρηση των υποσχέσεων συγκαταλέγονται στα βασικά χαρακτηριστικά της όψης.

 Δεν ευνοούνται αυτό το χρονικό διάστημα οι σοβαρές συζητήσεις ή εμπορικές συναλλαγές, διότι μπορεί να γίνουν υποχωρήσεις από τις όποιες πρόκειται να βγούμε ζημιωμένοι. Στις υποσχέσεις καλό θα ήταν να κρατήσουμε «μικρό καλάθι». Οι μέρες αυτές ενδείκνυται για φιλικές συναντήσεις και για συζητήσεις, «περί ανέμων και υδάτων» απλώς για να περάσει η ώρα.

 Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο από απροσεξία να προκληθούν ατυχήματα. Προσεκτικοί θα χρειαστεί να είμαστε και στις οικονομικές μας συναλλαγές όπως και στα επαγγελματικά μας. Χρειάζεται να περιορίσουμε τον αυθορμητισμό και να σκεφτούμε πιο λογικά και προσγειωμένα.  

 Η όψη αυτή επηρεάζει τους εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς τέλος του 2ου δεκαημέρου αρχές  3ου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ( Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη)  Ωροσκόπο και Μεσουράνημα από 18ο έως και 22ο 59΄ αυτών των ζωδίων. Επίσης μέσω της 8ης Αρμονικής επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαήμερου  5η  – 6η μοίρα. Η επιρροή της όψης  διαρκεί περίπου + / – 3 ημέρες.

Από την Αλμυριώτου Ιωάννα 

ιωαννα 600x583 1

[email protected]

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως επηρεάζονται οι εκπρόσωποι των 12 ζωδίων.

Κριός 

 Για εσάς τους Κριούς, ο Ερμής βρίσκεται στον τομέα της καθημερινότητας, της εργασίας και της φυσικής σας κατάστασης. Μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αυτούς τους τομείς. Η δυσαρμονική όψη με τον Δία  ίσως να αυξήσει την αισιοδοξία σας. Λόγω του παρορμητισμού σας θα χρειαστεί να τη χειριστείτε ανάλογα. 

 Ενδέχεται να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες τις οποίες να μην είστε σε θέση να τις διεκπεραιώσετε έως το τέλος. Καλό θα ήταν να έχετε αυτοσυγκράτηση τόσο στον αυθορμητισμό όσο και στις μετακινήσεις, στις υπογραφές και στις συμφωνίες που πρόκειται να κάνετε αυτό το διάστημα.

Ταύρος

 Ταύροι μου, ο Ερμής για εσάς βρίσκεται σε καλή θέση και σας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείτε με δημιουργικές εργασίες, με τις ερωτικές σας σχέσεις ή με τα παιδιά σας. Το τετράγωνο με τον Δία πρόκειται να σας ενισχύσει την δημιουργικότητα, να σας κάνει πιο αισιόδοξους και ίσως να εκμεταλλευτείτε κάποια ταλέντα σας ώστε να έχετε και οικονομικό όφελος. 

 Προσεκτικοί θα χρειαστεί να είστε στις επιθυμίες σας, εάν ξοδέψετε περισσότερα είτε για την καλοπέρασή σας, είτε για τα χόμπι σας, ενδέχεται να βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Οι αδέσμευτοι Ταύροι, ίσως να έχετε την ευκαιρία να γνωριστείτε με κάποιο άτομο το οποίο θα σας κάνει αρκετά χαρούμενους.     

Δίδυμοι

 Εσείς οι Δίδυμοι, εστιάζετε την προσοχή σας στον οικογενειακό σας χώρο, εφόσον ο κυβερνήτης του ζωδίου σας Ερμής βρίσκεται στον 4ο σας οίκο. Το τετράγωνο με τον επεκτατικό Δία – που ήδη βρίσκεται στο ζώδιο σας – ίσως σας ωθήσει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον χώρο σας, να βρεθείτε με φιλικά σας άτομα να ανταλλάξετε πληροφορίες. 

 Εσείς θα χρειαστεί να αποφύγετε υπερβολές στο φαγητό και προσπαθήστε  να οργανώσετε τον χρόνο που θα ξοδέψετε στην τελειοποίηση του χώρου σας. Επίσης αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερη ενέργεια και επιβαρύνετε την φυσική σας κατάσταση. 

Καρκίνος

 Καρκίνοι μου, για εσάς ο Ερμής βρίσκεται στον 3ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σας βοηθά να έχετε καλύτερη επικοινωνία με τα αδέλφια, τον στενό σας κύκλο, τα άτομα του περιβάλλοντός σας. Θα χρειαστεί να προσέξετε αυτό το διάστημα, γιατί το τετράγωνο με τον Δία, ίσως σας ωθήσει να αυξήσετε τους ρυθμούς σας, να καταπονήσετε τον οργανισμό σας και ίσως να αντιμετωπίσετε και κάποια ζητήματα με την υγεία και την φυσική σας κατάσταση. 

 Θα έχετε αρκετές μετακινήσεις, οι επικοινωνίες και οι επαφές σας με τους άλλους πρόκειται να είναι αρκετά αυξημένες. Θα χρειαστεί όμως να ξεκουράζεστε, δώστε και λίγη προσοχή στην οδήγηση. Επίσης αυτό το διάστημα ενδέχεται να υπάρξει μια γνωριμία μάλλον μικρής διάρκειας. 

Λέων

 Για εσάς τους Λέοντες ο Ερμής βρίσκεται στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας που αφορά τα υλικά και συναισθηματικά σας αποκτήματα. Είναι βοηθητικός στην αύξηση των εσόδων ώστε να έχετε μια καλύτερη διαβίωση. Το τετράγωνο με τον επεκτατικό Δία ενδέχεται να σας δημιουργήσει μεγάλη αισιοδοξία σε κάποιους στόχους, να γίνετε περισσότερο σπάταλοι στις φιλικές και κοινωνικές σας συναναστροφές . 

 Θα χρειαστεί να προσέξετε την αισιοδοξία σας ώστε να μη σας κάνει αφελείς και γίνετε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε την πρακτικότητα, τον ρεαλισμό και τον ορθολογιστικό τρόπο σκέψης του Ερμή ώστε να διατηρήσετε στο ακέραιο τις πήγες εσόδων σας.

Παρθένος

 Παρθένοι μου,  ο κυβερνήτης σας Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο σας και σας επηρεάζει περισσότερο από όλους τους άλλους εκπροσώπους των ζωδίων. Η δυσαρμονική όψη με τον Δία,  που βρίσκεται στο Ζενίθ του ωροσκοπίου σας, στον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής σας ζωής, ενδέχεται να σας κάνει να πιστέψετε ότι μπορείτε να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες και καθήκοντα.

 Παρόλο που η λογική σας είναι πιο ισχυρή από τα συναισθήματα σας, προσέξετε να μην παγιδευτείτε στην αίσθηση ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας τις επιπρόσθετες υποχρεώσεις ή καθήκοντα για να μην βρεθείτε σε δεινή θέση να επιλύετε με δυσκολία προβληματικές καταστάσεις. 

Ζυγός

Για εσάς τους Ζυγούς, ο Ερμής βρίσκεται στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Από αυτή τη θέση σας κάνει να εσωστραφείτε, να είστε περισσότερο επιφυλακτικοί, ίσως και να σας διακατέχει και μια δυσπιστία στις επαφές σας με τους άλλους. Το τετράγωνο με τον Δία, ο οποίος είναι σε θετική όψη με το ζώδιό σας, ίσως σας ωθήσει σε κάθε είδους υπερβολές. 

 Ίσως έχετε στο μυαλό σας αυτό το διάστημα να αναλάβετε νέες υποχρεώσεις ή καθήκοντα,  θα χρειαστεί όμως να προσέξετε ώστε  να μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα στόχο, ένα σκοπό και η επιτυχία σίγουρα θα σας χτυπήσει την πόρτα. 

Σκορπιός 

 Σκορπιοί μου, ο Ερμής βρίσκεται στον 11ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου. Από αυτή τη θέση, οι φιλοδοξίες σας, τα όνειρά σας τυγχάνουν να βρίσκουν γόνιμο έδαφος  χάρη στις φιλικές σας γνωριμίες και τις κοινωνικές σας επαφές. Αυτή την περίοδο το βλέμμα σας είναι στραμμένο στην οικονομική εξασφάλιση σε συνδυασμό με κάτι που τέρπει την ψυχή σας. 

 Το τετράγωνο με τον Δία μπορεί να σας φέρει αρκετά έξοδα και θα χρειαστεί να προσέξετε να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Στα αισθηματικά σας, όσοι είχατε μια ρήξη το προηγούμενο διάστημα με το αγαπημένο σας πρόσωπο τώρα μπορείτε να προβείτε σε μια επανασύνδεση. Επίσης οι πλανητικές ενέργειες σας ευνοούν να βιώσετε και μια ερωτική περιπέτεια. 

Τοξότης

 Για εσάς  τους Τοξότες ο Ερμής βρίσκεται στο Ζενίθ του ωροσκοπίου σας και σας ωθεί να ασχοληθείτε με τα επαγγελματικά σας, την κοινωνική σας ζωή και να δείτε πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την πορεία σας από εδώ και στο εξής. Το τετράγωνο με τον Δία ο οποίος βρίσκεται στον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών σας  έχει διττή ενέργεια. 

 Το θετικό και το αρνητικό συνυπάρχουν και θα καθοριστεί από τις δικές σας ενέργειες και χειρισμούς. Υπάρχουν άτομα αυτό το διάστημα που βλέπουν με θετικό μάτι τις προσπάθειές σας και μπορεί να σας ανοιχτούν πόρτες. Εσείς θα χρειαστεί να προσέξετε τις μεγάλες υποσχέσεις τα μεγάλα λόγια και να διακρίνετε τις πραγματικές ευκαιρίες  που σας θα παρουσιαστούν.

Αιγόκερως

 Ο Ερμής για εσάς τους Αιγόκερους βρίσκεται σε φιλικό ζώδιο. Από αυτή τη θέση σας βοηθά να γευτείτε τις ομορφιές της ζωής. Μακρινά ταξίδια και προορισμοί, σπουδές που σχετίζονται με το εξωτερικό, κάποιο δίπλωμα, είναι μέσα στα θετικά της περιόδου. Το τετράγωνο με τον Δία ο οποίος βρίσκεται στον τομέα που σχετίζεται με την καθημερινότητα και την εργασία σας δεν σας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.

 Αυτή την περίοδο ίσως μπείτε στην διαδικασία να αξιολογήσετε  τις προσπάθειές σας στον εργασιακό χώρο και εάν όλη η ενέργεια που δώσατε μέχρι τώρα ήταν κερδοφόρα. Από την αξιολόγησή σας θα κρίνετε εάν θα χρειαστεί να αναζητήσετε κάτι άλλο ή να επιτύχετε μια καλυτέρευση της θέσης σας.   

Υδροχόος 

 Υδροχόοι μου, ο Ερμής βρίσκεται στον 8ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και φέρνει στην επιφάνεια τα οικονομικά που σχετίζονται με άλλους. Οφειλές σε δάνεια, χρήματα συντρόφου, επενδυτικά κεφάλαια, εκκρεμότητες με δημόσιο. Κάποια από αυτά που υπάρχουν έρχονται στο προσκήνιο και σας δημιουργούν πονοκέφαλο.

Το τετράγωνο με τον Δία που βρίσκεται σε αρμονική όψη με το ζώδιο σας, ενδέχεται να σας δώσει την έμπνευση να ανακαλύψετε καινούριους τρόπους ώστε να αυξήσετε τους οικονομικούς σας πόρους. Θα χρειαστεί όμως να προσέξετε την απόκτηση μη νόμιμων εσόδων γιατί ενδέχεται να σας δημιουργηθούν θέματα με τον νόμο. Στην αισθηματική σας ζωή ευνοείστε για μια νέα σημαντική γνωριμία ή  να αναθερμάνετε μια παλιά σας σχέση.   

Ιχθύες

 Για εσάς τους Ιχθύς, ο Ερμής βρίσκεται απέναντί σας, στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας. Από αυτή τη θέση η προσοχή σας είναι στραμμένη στον σύντροφό σας και σε σχέσεις που σχετίζονται με επαγγελματικά ή συνεταιρικά σας ζητήματα. Το τετράγωνο με τον Δία που παραδοσιακά κυβερνά το ζώδιό σας, επηρεάζει το οικογενειακό σας περιβάλλον. Ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε αυτό το διάστημα κάποιες αυξημένες υποχρεώσεις. 

Στο ίδιο κλίμα πρόκειται να κινηθεί και ο επαγγελματικός σας τομέας. Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι η οργάνωση και η ταξινόμηση των υποχρεώσεών σας, όπως και την εξάντληση του οργανισμού από τις αυξημένες απαιτήσεις τόσο στον οικογενειακό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.