Έκλειψη στους Ιχθύς: 18 Σεπτεμβρίου 2024 -Συναισθηματικές αναταράξεις και χωρισμοί

Έκλειψη στους Ιχθύς: 18 Σεπτεμβρίου 2024 -Συναισθηματικές αναταράξεις και χωρισμοί

Ο χάρτης της Πανσελήνου, που είναι και έκλειψη, μας πληροφορεί από πολλές πλευρές και με διάφορες όψεις, ότι θα είναι μια πανσέληνος που πολλές σχέσεις θα λάβουν τέλος και που οι ψευδαισθήσεις θα αντιμετωπιστούν υπό το φως της λογικής και του ρεαλισμού, με βαθιά, ωστόσο, ευαισθησία και επώδυνη ενδοσκόπηση. Κάποια λυτρωτική λύπη θα τη νιώσουμε, καθώς ένας κύκλος κλείνει, κάτι τελειώνει. Το αισιόδοξο είναι ότι μας κινητοποιεί η πανσέληνος  να ολοκληρώσουμε τα σχέδια που από καιρό έχουμε στο νου μας. Να δημιουργήσουμε, με σάρκα και οστά,  ένα νέο σχέδιο.

Η έκλειψη θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 5.34 το πρωί και στην 25η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Κυβερνήτης της πανσελήνου είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος διανύει τα τελευταία δύσκολα… μίλια των Ιχθύων. Κυβερνήτης του ήλιου είναι ο Ερμής, περήφανος και δυνατός στη θέση του στην Παρθένο, λιγάκι «φιμωμένος» από τον Κρόνο απέναντι του.

image 1

Το Sabian Symbol της σελήνης είναι: Βλέποντας την ημισέληνο να εμφανίζεται, κάποιοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να προχωρήσουν στα έργα και σχέδια τους. Μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, μια εγωιστική προσέγγιση της ζωής, μια ικανότητα να βλέπουμε το επόμενο βήμα, μια συνειδητοποίηση ότι πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν πίσω. Διαφαίνεται, πάντως, αποφασιστικότητα.

Ο Βόρειος δεσμός ενεργοποιείται μεσοδιαστηματικά και από το τετράγωνο με τον Άρη, οπότε περιμένουμε γεγονότα που θα έχουν αντίκτυπο, μαζικότητα και θα περιέχουν βία. Καθώς η έκλειψη είναι νοτίου δεσμού, είναι πιθανό παλιές καταστάσεις να μας απασχολήσουν, και καθώς οι Ιχθύες είναι το τέλος του κύκλου, θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Η αναδρομή του Ποσειδώνα δείχνει ότι και πάλι δεν θα τα καταφέρουμε όλοι να τις υπερβούμε, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι ένας πλανήτης και σε ένα ζώδιο, όπου το όραμα, η πνευματικότητα και η ενσυναίσθηση υπάρχουν άφθονα όπως το θαλασσινό νερό. 

Ο χάρτης περιέχει πολύ νερό και γη, στερείται φωτιάς, ενώ και ο αέρας είναι λιγοστός. Τα δύο στοιχεία που υπερέχουν μπορούν να τα βρουν πιο εύκολα μεταξύ τους, και να μεγαλουργήσουν, γι΄ αυτό και σχηματίζεται ένας μεγάλος σχηματισμός που καλείται χαρταετός. Περιέχει την αντίθεση του άξονα Παρθένου-Ιχθύων, από τη μια η λογική και η πρακτικότητα και από την άλλη το συναίσθημα και η φαντασία. Υγεία, σχέσεις και επαγγελματικά ευνοούνται αν καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί.

Ο Χαρταετός, παρ΄ ότι ευεργετικός είναι λίγο κλειστός σαν σχήμα και πρέπει να βγούμε λίγο από το πλαίσιο και να δούμε όλη την εικόνα. Η Αφροδίτη, μια ομορφιά στον Ζυγό, κάνει όψεις χιαστί με τους αργούς πλανήτες, δηλώνοντας ότι πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να αγαπάμε, να επαναπροσδιορισούμε τις αξίες μας και την σημασία που δίνουμε στα χρήματα. Φεύγει από τα στερεότυπα του καλού και του κακού και εκεί στο ζώδιο της ισορροπίας αναζητά μια μέση λύση ή μια άλλη λύση. Και αυτή η Αφροδίτη, έχοντας… ξεκολλήσει από το Νότιο Δεσμό περπατά πιο ελεύθερη προς το μέλλον, υπό τη σκέπη δύο θετικών αστεριών, του Σπίκα και του Αρκτούρου. Και σε τρίγωνο με τον Δία, τον έτερο ευεργέτη.

Είναι μια Πανσέληνος για γενναίες ψυχές, που μπορούν να δουν την πραγματικότητα και να συνεχίσουν, ωστόσο να ονειρεύονται και να δημιουργήσουν. Όχι, όμως με πλάνες και παραμύθια, γιατί πρέπει να περιμένουμε και αυτό, όπου Ποσειδώνας η πραγματικότητα διαθλάται σαν το φως του ήλιου μέσα στο νερό. Έτσι μπορεί να βλέπουμε διαφορετικά χρώματα  από τα αληθινά και να εξαπατηθούμε. Είναι μια περίοδος που οι διάφοροι απατεώνες βρίσκουν ευκαιρίες. 

Θέματα εκπαίδευσης θα μας απασχολήσουν, όχι όμως μόνο τα γνωστά στην αρχή της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν προβλήματα και διχογνωμίες μιας και ο Ερμής θα συναντήσει σε τετράγωνο τον Δία, ενώ και ο Κρόνος βρίσκεται απέναντι του.

Γενικά δεν είναι καλή περίοδος ούτε για έναρξη σχέσεων η συνεργασιών, ούτε για οικονομικά άλματα. Είναι περίοδος που θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, τουλάχιστον μέχρι την έκλειψη στις 2 Οκτωβρίου.

Για τα 12 ζώδια, η πανσέληνος θα φέρει τα εξής: 

Κριός

Έχετε μια ευεργέτιδα στον οίκο των σχέσεων και συνεργατών, οπότε κάτι καλό σας έφερε και θα συνεχίσει να σας ευνοεί. Ωστόσο, φέρνει και ένα φορτίο, να καθαρίσετε το τοπίο από παλιά γνωστά μοτίβα, από συνήθειες και από λανθασμένες επιλογές. Οπότε προσοχή στις επιλογές σας, τολμήστε να αμφισβητήσετε καταστάσεις και επιδιώξτε νέο τρόπο στο πως συσχετίζεστε.  Μεγάλη προσοχή δώστε στην υγεία σας και μην παραμελείτε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Χωρισμοί είναι πιθανοί αυτό το διάστημα και η προσοχή στα οικονομικά σας επιβάλλεται.

Ταύρος

Τα επαγγελματικά σας ευνοούνται αυτό το διάστημα, ενώ τα ερωτικά σας και αυτά είναι στο προσκήνιο, αλλά  μάλλον απογοητευτικά τα ζείτε, αφού η κυβερνήτρια σας έχει πάει στην άλλη κατοικία της και από κει δεν σας ευνοεί ιδιαίτερα. Οπότε πρέπει να ξαναδείτε κάποια θέματα και να προχωρήσετε με τα σχέδια σας, βάζοντας και λίγο νερό στο κρασί σας, ζώντας λίγο πιο ελεύθεροι από στεγανά και παλιές συνήθειες. Μπορείτε σε  αυτήν την πανσέληνο να διερευνήσετε για λύσεις και στα οικονομικά σας, μιας και ο Δίας, είναι στον δεύτερο οίκο σας και σας δίνει κάποιες ευκαιρίες.

Δίδυμοι

Πολλή δουλειά και προσπάθεια για την κορυφή, με τα οικονομικά σας να θέλουν προσοχή λόγω της διέλευσης του Άρη. Είστε αγχωμένοι και για τα προσωπικά σας αυτήν την εποχή, γιατί μάλλον είναι σε κάποιο τέλμα. Υπομονή, η Αφροδίτη σας ευνοεί, και κόντρα στο κλίμα των ημερών διατηρείστε την αισιοδοξία σας. Κάποιες λύσεις θα έρθουν μέσα από την οικογένεια και με σωστή διαχείριση όλων των πόρων που διαθέτετε, υλικών και πνευματικών, και βέβαια μέσα από καλό διάλογο, που θα σας είναι δύσκολος αυτό το διάστημα.

Καρκίνος

Ιδιαίτερη προσοχή για σας χρειάζεται η διέλευση του Άρη, θέματα  υγείας θα  είναι στο επίκεντρο και καλό είναι να προσέχετε και μετακινήσεις και γενικά να είστε πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε ότι κάνετε, ειδικά το πρώτο δεκαήμερο. Προβλήματα μπορεί να έχετε και με θέματα σπουδών, αλλά είναι και ευκαιρία να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στην επιμόρφωση σας, αν πραγματικά το επιθυμείτε από καιρό, Κάποια βοήθεια θα δεχτείτε μέσα από την οικογένεια,  ενώ και εσείς μπορεί να τερματίσετε κάποια σχέση.

Λέων

Θα σας  βγάλει έξοδα αυτή η πανσέληνος, γι’ αυτό προσοχή πως δαπανάτε και πως εκτιμάτε την αξία των πραγμάτων. Εποχή ρεαλισμού, όσο για τυχόν εξάρσεις μεγαλείου, δεν είναι η κατάλληλη περίοδος, διατηρείστε την ανάγκη σας για μεγάλα πράγματα τροφοδοτώντας τα με τη φλόγα σας, αλλά χωρίς να χάνετε την αίσθηση της πραγματικότητας. Περίοδος εφήμερων σχέσεων είναι πιθανή, αλλά και πιθανές οι συνέπειες από τις επιλογές σας.

Παρθένος

Βέβαια είναι μια πολύ σημαντική έκλειψη για σας, ειδικά για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Προσοχή θέλει ο τομέας της υγείας και των επαγγελματικών σας. Θα βιώσετε αρκετές προκλήσεις και δοκιμασίες, αλλά οι ευκαιρίες δεν παύουν να υπάρχουν ευκαιρίες που θα έχουν πρακτικά αποτελέσματα και που έχετε δουλέψει γι΄αυτές. Θυμηθείτε λοιπόν ότι υπάρχει ένας χαρταετός στο χάρτη της Πανσελήνου που μπορεί να σας βοηθήσει να πετάξετε ψηλά, σε ότι στοχεύετε. Στα ερωτικά σας μην πλανευτείτε και γενικά να είστε προσεκτικοί σε διάφορους επιδέξιους απατεώνες που θα σας προσεγγίσουν, εκμεταλλευόμενοι τις βαθιές επιθυμίες σας.

Ζυγός

Καλή περίοδος, είναι όλα θέμα εμφάνισης και ομορφιάς για σας, και καλό είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας, αποφεύγοντας υπερβολές. Στα αισθηματικά σας δεν είστε και τόσο αποφασισμένοι, καθώς παλιές συνήθειες και ίσως και παλιά πρόσωπα ξαναεμφανίζονται. Όμως κάποιοι θα αναγκαστείτε να κόψετε το γόρδιο δεσμό και να χωρίσετε, και παρά τη θλίψη του αποχωρισμού, ήδη έχετε βάλει πλώρη για κάτι καινούργιο. Οικονομικά μια κάποια εύνοια θα τη δείτε, και κάποια καλά νέα ήδη σας έχουν έρθει, ενώ καλό είναι να σκεφτείτε και κάποιο ταξίδι ή κάτι που θα επεκτείνει τους πνευματικούς σας ορίζοντες.

Σκορπιός

Τα συναισθήματα θα σας πλημμυρίσουν και είναι μια καθαρτική περίοδος, οπότε μην αντισταθείτε σε ότι συμβαίνει στον εσωτερικό σας κόσμο. Τα οικονομικά σας θέλουν προσοχή και σας δημιουργούν ανασφάλεια, αποφύγετε δραστικές κινήσεις και περιορίστε άσκοπες δαπάνες, ενώ θα σας δοθούν λύσεις για συσσωρευμένες υποχρεώσεις ή χρέη. Προσοχή θέλουν οι οικονομικοί απατεώνες που είτε θα σας προτείνουν υπερβολικά καλές ευκαιρίες ή θα σας εξαπατήσουν με άλλο τρόπο. Και οι συναισθηματικές απάτες ή τυχόν δικές σας ψευδαισθήσεις θέλουν επίσης διάκριση και προσοχή.

Τοξότης

Θέλει προσοχή ο επαγγελματικός σας τομέας και ο λόγος σας αυτές τις ημέρες, γιατί καλό είναι να είστε προσεκτικοί με όσα λέτε και όσα υπόσχεστε. Υπάρχουν και ευκαιρίες και νέες δυνατότητες καριέρας, και επίσης νέα ενδιαφέροντα σε θέματα σπουδών και επιμόρφωσης. Δημιουργικές δυνατότητες και καινούργια σχέδια θα εμφανιστούν. Ερωτικά δεν είναι άσχημη περίοδος, προσέχετε και σεις τυχόν απάτες, ειδικά όσοι είναι στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου. Θέματα οικογενειακά και σχετικά με ακίνητη περιουσία μπορεί να σας απασχολήσουν.

Αιγόκερως

Είναι καιρός θα βγείτε από τη ρουτίνα και να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες επαγγελματικές. Αφού εξετάσετε τη διαδρομή σας μέχρι τώρα μπορείτε να προωθήσετε τα σχέδια σας χρησιμοποιώντας την κοινή λογική και έξυπνες ιδέες που θα προκύψουν αυτήν την περίοδο. Οικονομικά έχετε κάποιες επιπλέον απολαβές και στα ερωτικά σας επίσης είναι αρκετά καλά τα πράγματα, προσέχετε ωστόσο γιατί αν παρουσιαστεί κάτι νέο, ενδεχομένως να υπάρξουν και δυσκολίες. Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα με θάρρος και μην τα κρύβετε κάτω από το χαλί. 

Υδροχόος

Είναι περίοδος για να δείτε οικονομικά θέματα, και να ανεβάσετε τις προσδοκίες σας με βάση τα μέχρι τώρα επιτεύγματα σας. Προσέχετε τα οικονομικά σας, γίνετε πολύ «σφιχτοί»  και  καχύποπτοι όταν πρόκειται να δαπανήσετε χρήματα. Θα ήταν μια ωφέλιμη ανασκόπηση να  δείτε που έχετε φτάσει και πως μπορείτε να βελτιώσετε την ζωή σας, το σπίτι σας, την εμφάνιση σας και να επενδύσετε περισσότερο στον εαυτό σας. Μπορεί και σεις να βιώσετε κάποια μελαγχολία, παλιοί φόβοι και παλιά τραύματά να έρθουν στο προσκήνιο, αλλά οι καταστάσεις αυτές δεν θα διαρκέσουν πολύ και θα είναι χρήσιμη η ενδοσκόπηση.

Ιχθύες

Η έκλειψη θα φέρει γεγονότα κυρίως σε αυτούς που έχουν πλανήτες ή σημεία κοντά στην 25η μοίρα. Προσέχετε τον εαυτό σας και την υγεία σας λίγο παραπάνω και επωφεληθείτε από την πολύ συναισθηματική φόρτιση για να δημιουργήσετε κάτι καλλιτεχνικό, να εκφραστείτε, να επικοινωνήσετε. Θα είστε επιρρεπείς σε υπερβολές, οπότε να είστε προετοιμασμένοι και να μην απορήσετε αν δεν βρείτε κατανόηση από κάποια άτομα στο περιβάλλον σας. Οι σχέσεις θα περάσουν κάποια δοκιμασία, και ενδεχομένως να βαδίσετε σε τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να διατηρήσετε τις ισορροπίες. Μπορείτε ωστόσο να βρείτε τη χρυσή τομή.

Καλλιόπη Τσικνάκη

[email protected]

image