Γενικές Προβλέψεις 18 – 24 Δεκεμβρίου 2023 – Σταδιακές μεταπτώσεις

Γενικές Προβλέψεις 18 – 24 Δεκεμβρίου 2023 – Σταδιακές μεταπτώσεις 

Επιτέλους ξεκινάμε να μιλάμε για μία εβδομάδα, η οποία ναι μεν είναι εργάσιμη, μας φέρνει δε μία μέρα πριν τα Χριστούγεννα! 

Ξεκινώντας να αναλύουμε μία μία τις ιδιαιτερότητες αυτής της εβδομάδας θα παρατηρήσουμε ένα πλέξιμο – ή ακόμα και μπλέξιμο – διαφορετικών ενεργειών που δίνει την εντύπωση ότι αποπροσανατολίζει και αποσυντονίζει τη γενικότερη κατάσταση. 

Πρωταγωνιστής αυτή τη βδομάδα σε όψεις είναι ο Ερμής, ο οποίος έχει μπει πλέον σε φαινομενική αναδρομή και έχει ξεκινήσει το ταξίδι του που θα τον οδηγήσει να μπει ξανά πίσω στο ζώδιο του Τοξότη και σχεδόν κάθε μέρα φέρνει και από κάτι καινούργιο να μας τσιγκλίσει. Είναι σα να έφυγε γρήγορα από τον Τοξότη, αλλά κατόπιν συνειδητοποιεί ότι κάτι ξέχασε, το τηλέφωνό του, τα κλειδιά του, και γυρίζει τώρα να τα πάρει. 

Τη Δευτέρα κορυφώνει το τρίγωνο του ανάδρομου Ερμή με τον Δία στον Ταύρο, το οποίο από μόνο του δεν είναι αρνητικό, αφήνει όμως πολλά περιθώρια για ανολοκλήρωτες καταστάσεις και θέματα σε εκκρεμότητα. Επιρροή εδώ θα έχουν οι Αιγόκεροι και οι Ταύροι κυρίως του α’ δεκαημέρου. 

Στις 21 Δεκεμβρίου, κάνει το δεύτερο εξάγωνό του ο Ερμής με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Στις 22 Δεκεμβρίου ο Ήλιος μπαίνει πια στον Αιγόκερω και βρίσκει αμέσως τον Ερμή με σύνοδο και έχουμε ένα καζίμι για λίγο, το οποίο φωτίζει θέματα προβολής, αυτοπραγμάτωσης αλλά εσωτερικού χαρακτήρα.  Οι πρώτες ημέρες των ζωδίων Αιγόκερω, Κριού, Ζυγού, Καρκίνου έχουν μία επιρροή εκεί αλλά και για τους Ταύρους καθώς και η Σελήνη βρίσκεται εκεί. 

Στις 23 Δεκεμβρίου ο Ερμής μπαίνει ανάδρομος στο ζώδιο του Τοξότη και χάνει κάποια προνόμια που μπορεί μέχρι τώρα να απολάμβανε. Αυτό επομένως, σε συνδυασμό με την Αφροδίτη στον Σκορπιό που έκανε αντίθεση δύο μέρες πριν με τον Ουρανό στον Ταύρο, σίγουρα έχουμε αρκετές ψυχολογικές αλλά και πρακτικές μεταπτώσεις που δε μας επιτρέπουν να μιλάμε για ευκολία στις ζωές των ανθρώπων ούτε και για ροή στη καθημερινότητα. Η επιρροή εδώ είναι κυρίως για τους Σκορπιούς και Ταύρους του τετάρτου πενθημέρου.

Οι προβλέψεις είναι γενικές και για μεγαλύτερη ακρίβεια σε γεγονότα και απορίες, επιβάλλεται εξέταση κατά περίπτωση. Διαβάστε αναλυτικά το ζώδιο του ωροσκόπου σας και μετέπειτα σε συνδυασμό με τον Ήλιο σας, αν έχετε γεννηθεί ημέρα και τη Σελήνη σας, αν έχετε γεννηθεί νύχτα.

Από την Ευγενία Luca (Eugenia Luca Facebook)

image 1

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

Α’ δεκαήμερο 

Προβλήματα από άτομα εξουσίας είτε στο χώρο εργασίας είτε στην οικογένεια, σας κόβουν τη φόρα και σας χαλάνε τα σχέδια. Τουλάχιστον ως προς τα οικονομικά καλά κρατάτε ακόμη – μικρή άνοδος.

Β’ δεκαήμερο

Αρκετές σπατάλες μπορεί να σημειωθούν αυτό το καιρό, ειδικά αν είστε στο τέλος του δεκαημέρου. Άστατος ερωτισμός με μία γεύση ιδιοτροπίας επίσης, που μπορεί να οδηγήσει και σε μία ερωτική εμμονή. 

Γ’ δεκαήμερο

Αυτό το διάστημα ευνοείστε να κάνετε τη καλύτερη εντύπωση και να αφήσετε κάποιο καλό όνομα, από όποιο χώρο και αν περνάτε ή έρχεστε σε επαφή. Φίλοι, γνωστοί και επαγγελματίες θέλουν να είναι κοντά σας και σας δείχνουν αμέριστη εμπιστοσύνη.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου) 

Α’ δεκαήμερο

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για σταθεροποίηση σε θέματα αισθηματικά αλλά και επαγγελματικά. Για πολλούς τίθενται θέματα επισημοποίηση και θετικών ξεκαθαρισμάτων. 

Β’ δεκαήμερο

Προσοχή αυτή τη βδομάδα καθώς μπορεί να ακούσετε πολλά καλά λόγια, τα οποία τελικά δεν είναι παρά άδειες υποσχέσεις. Η πρόθεση δεν είναι αρκετή αλλά και πώς μπορεί να στηρίξει κάποιος πρακτικά αυτά που λέει. Για τους Ταύρους στο τέλος του δεκαημέρου αυτού, αρκετές ενδείξεις για άδοξα τέλη και απρόοπτες εξελίξεις.

Γ’ δεκαήμερο

Ευκαιρίες να προβληθείτε μέσα από φιλικές συναναστροφές. Οι μικρές απολαύσεις της ζωής θα είναι αυτό που θα αναζητήσετε και μπορούν να σας δώσουν μικρές στιγμές καλοπέρασης ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου-20 Ιουνίου)

Α’ δεκαήμερο

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για χαμένες ευκαιρίες είτε γιατί έρχονται και περνούν ανεπαίσθητα, είτε γιατί όταν εμφανίζονται, υπάρχουν φόβοι και ανασφάλειες που δε σας επιτρέπουν να εμπιστευτείτε τις διαδικασίες. Δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από άτομα πιο έμπειρα και μεγαλύτερα από εσάς που μπορούν να σας καθοδηγήσουν στα θέματα που σας απασχολούν.

Β’ δεκαήμερο

Αναστάτωση και ξαφνικά μπλεξίματα μπορεί να φέρουν ανακατωσούρα στη καθημερινότητά σας και ακόμη και να εκδηλωθούν κάποια συμπτώματα στην υγεία όπως δυσανεξίες και ψυχοσωματικά. Ας έχετε το νου σας κυρίως στα μέσα της εβδομάδας.

Γ’ δεκαήμερο

Με λεπτότητα και δεξιοτεχνία μην αφήνετε περιθώρια για γενικότητες και δώστε σημασία στην επικοινωνία σας με τους άλλους. Ατημέλητη και πρόχειρη συμπεριφορά μπορεί αργότερα να σας κάνει μπερδέματα που θα δυσκολευτείτε να βρείτε την άκρη και το δίκιο σας. 

Καρκίνος (21 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

Α’ δεκαήμερο

Πολύ ωραίο διάστημα για τη σχέση σας, για σύναψη σχέσης ερωτικής ή φιλικής και γενικότερα ένα διάστημα που προσφέρεται να πετύχετε ένα μεγάλο σας όνειρο. Δεύτερες ευκαιρίες επίσης φαίνεται να πιάνουν τόπο και να μη πηγαίνουν χαμένες. Επιτρέψτε στον εαυτόν σας να χαρείτε με τους αγαπημένους σας.

Β’ δεκαήμερο

Προσέξτε τις σχέσεις και τα αισθηματικά σας αλλά και τα παιδιά σας που μπορεί τώρα να σας χρειάζονται λίγο παραπάνω και να διεκδικούν τη προσοχή σας. Αρκετές ευθύνες δε σας αφήνουν τον απαραίτητο χρόνο αλλά και όρεξη για να αφιερωθείτε εκεί που πραγματικά  θα θέλατε να δώσετε προτεραιότητα.

Γ’ δεκαήμερο

Γκρίνια και ακυρώσεις στα σχέδιά σας μπορεί να σας εκνευρίσουν και να σας κάνουν να αγανακτήσετε. Αποσυντονισμός και προχειρότητα μπορεί να κατακλύσουν την καθημερινότητά σας και να σπαταλήσετε αρκετή ενέργεια για να την επαναφέρετε.

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)

Α’ δεκαήμερο

Δυσκολίες στα επαγγελματικά και προβλήματα μπορεί να αντιληφθείτε, τα οποία προκαλούνται όχι τόσο με τους προϊσταμένους σας όσο με τους συναδέλφους σας και άτομα που σας κριτικάρουν σκληρά. Είναι όμως νωρίς για να λάβετε δράση, προς το παρόν μαζεύετε πληροφορίες.

Β’ δεκαήμερο

Προσοχή στο σπίτι για απρόοπτες βλάβες ή και κάποιες λαχτάρες με άτομα της οικογένειας. Φυλάξτε και πάρτε μέτρα πρόληψης για τη γενική ασφάλεια. Επίσης αποφύγετε κάποια κουτσομπολιά και σχόλια που δε σας αρμόζουν. 

Γ’ δεκαήμερο

Κρίσεις μπορεί να εμφανιστούν τώρα με το κοντινό σας περιβάλλον. Είναι χρήσιμο να τις δείτε ως ευκαιρίες για να γίνουν συζητήσεις, οι οποίες από τη μία είναι άβολες από την άλλη σας φέρνουν πιο κοντά με άτομα που θέλατε από καιρό να αποκτήσετε μία ειλικρινή αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Α’ δεκαήμερο

Σταδιακά η εβδομάδα σας καλυτερεύει και βελτιώνεται και σας φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο και ευχάριστες επαφές. Μπορείτε να κάνετε καινούργια γνωριμία και κάποιο πολύ καλό νέο ξεκίνημα για αυτό να είστε έτοιμοι να το αγκαλιάσετε.

Β’ δεκαήμερο

Αρκετά απρόοπτα μπορούν να συμβούν σχετικά με ταξίδια, εξωτερικό και θέματα εμπορίου και σπουδών. Εμπεριέχουν κάποια απογοήτευση και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη καθημερινότητά σας, ειδικά στις μετακινήσεις σας.

Γ’ δεκαήμερο

Πιθανόν να αρχίσετε να βιώνετε κάποιες καταστάσεις με τους απέναντι και όσους διαφωνούν μαζί σας να κλιμακώνουν και σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν οι διαφορές σας. Δεν είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη περίοδος για εσάς, ωστόσο δε θα λείψουν και ευκαιρίες για ξεκούραση και ψυχαγωγία. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου)

Α’ δεκαήμερο

Για εσάς μπορεί να υπάρχουν θέματα στα οικονομικά και τα κοινά περιουσιακά με την ευρύτερη οικογένεια. Εάν υπάρχουν χρέη μπορεί τώρα να βρεθεί κάποια λύση για το προσεχώς μέλλον. 

Β’ δεκαήμερο

Προσοχή στα οικονομικά σας καθώς μπορεί να σας έρθουν λαχτάρες και απρόοπτα έξοδα, μπορεί και σε μορφή προστίμων και τελών. Αυτό αφορά κυρίως όσους είναι κοντά στο τέλος του δεκαημέρου αυτού. Από την άλλη έχετε καλές προοπτικές για επαφές με τους άλλους και για σύναψη σχέσης.  

Γ’ δεκαήμερο

Ουδέτερη εβδομάδα για εσάς, ωστόσο μπορεί να σας απασχολούν κάποια θέματα με τη διατροφή σας ή με τις καθημερινές σας συνήθειες και να ψάχνετε τρόπο να συντονίσετε τις επιλογές σας με κάποια πρακτική. 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου)

Α’ δεκαήμερο

Το δεκαήμερό σας ευνοείται αρκετά σε πολλαπλά πεδία κυρίως οικογενειακά και προσωπικά. Σιγουρα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα να περάσετε δικές σας προτιμήσεις σε σχέσεις, δεσμούς και να επηρεάσετε με τον τρόπο σας παρουσιάζοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Β’ δεκαήμερο

Μία εβδομάδα που μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους ξαφνικά με συνεργάτες ή και με το σύντροφό σας. Από το τίποτα μπορεί να κάτι μικρό να γίνει αφορμή για να επέλθει μία ρήξη που δε τη περιμένετε, ειδικά αν είστε στο τέλος του δεκαημέρου αυτού. Το αν είναι παρωδική ή όχι εξαρτάται από τους κατά περίπτωση παράγοντες.

Γ’ δεκαήμερο

Πιθανόν να έχετε πεσμένο ηθικό αυτό το διάστημα. Μη ψάχνετε επιβεβαίωση από εξωτερικούς παράγοντες, σύντομα θα νιώσετε καλύτερα όταν έχετε ξεκάθαρους στόχους και λόγος για τις επιλογές που κάνετε. Κάποιες νέες δραστηριότητες ή άλλες δικαιολογίες για τις οποίες τρίτοι σας ζητούν χρήματα, μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Α’ δεκαήμερο

Εάν έχετε στο νου σας κάποια είδους συγκατοίκηση ή μονιμοποίηση σε ένα άλλο τομέα πιθανόν αυτό να προχωρήσει πολύ άμεσα. Σιγά σιγά κάνετε και λογαριασμό και βρίσκετε και τα κονδύλια που θα σας φέρουν πιο κοντά σε τέτοιους στόχους, ακόμα και σε επενδύσεις ή αγορές. 

Β’ δεκαήμερο

Προσοχή αυτό το διάστημα σε ύποπτες κινήσεις από άτομα που θεωρείτε φίλους σας και μάλιστα τους έχετε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Αρκετά απρόοπτα ή και κατηγορίες πιθανόν να συμβαίνουν εις βάρος σας και εν αγνοία σας. Χρειάζεται προσοχή σε ποιον ανοίγεστε και μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες.

Γ’ δεκαήμερο 

Κάποια φθορά σε θέματα οικογένειας και οικογενειακών δεσμών μπορεί να σας απασχολεί αυτό τον καιρό. Προσέξτε να δίνετε σημασία τόση όση χρειάζεται και όχι παραπάνω για να διατηρήσετε την ησυχία σας και την ενέργεια σας.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

Α’ δεκαήμερο

Με τον Ήλιο να μπαίνει στο μήνα των γενεθλίων σας έχουμε τη σύνοδο Ηλίου Ερμή (ανάδρομου) και όλες οι κοντινές όψεις δείχνουν ότι προμηνύεται να έχετε ιδιαίτερη εύνοια σε ό,τι βάλετε στο μυαλό σας, ειδικά αν σχετίζεστε με εμπόριο, διδασκαλία, συγγραφική δραστηριότητα. Μπορείτε να έχετε προοπτικές και για τη σχέση σας και να περάσετε όμορφες στιγμές αλλά και με τα παιδιά σας και προστατευόμενα μέλη, όσοι είστε γονείς.

Β’ δεκαήμερο

Δυσκολίες και ξαφνικές εξελίξεις μπορεί να βιώσετε αυτή την εβδομάδα στην επικοινωνία σας με το ταίρι σας ή με πρόσωπο του ενδιαφέροντός σας. Προσπαθήστε να είστε διαλλακτικοί και κρατήστε χαμηλό προφίλ όλες τις μέρες.

Γ’ δεκαήμερο

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει αυτό το διάστημα καθώς κάποια κλεισίματα και τερματισμοί πιθανόν σε θέματα συμβολαίων και συμβάσεις εργασίας μπορεί να σας φέρουν σε αγωνία ή πανικό. Χρειάζεται να διατηρήσετε καλές σχέσεις και να είστε σε επαφή συνεχώς με άλλους και να εφευρίσκετε τρόπους διαφυγής. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

Α’ δεκαήμερο

Με προσωπική σας απόφαση κλείνετε πολλές οικονομικές εκκρεμότητες και αφήνετε πολλές εργασίες που βλέπετε ότι μέχρι τώρα σας κόστισαν παρά σας απέφεραν κέρδος. Περίοδος που σταματάτε συνδρομές, μη καίρια πάγια έξοδα, και κόβετε και το χαρτζιλίκι σε μερικούς που το θεωρούν δεδομένο. 

Β’ δεκαήμερο

Λαχτάρα μπορεί να έχετε αυτή την εβδομάδα μες το σπίτι σας. Φροντίστε να έχετε καλή συντήρηση στις εγκαταστάσεις και σε όλες τις συσκευές. Δείγματα αναξιοπιστίας από διάφορες πλευρές, ειδικά από άτομα στον επαγγελματικό χώρο, μπορεί επίσης να σας σοκάρουν.

Γ’ δεκαήμερο

Πολλά και ακαταλόγιστα έξοδα φαίνεται τώρα να σας φυτρώνουν μπροστά σας ένα ένα και να μη ξέρετε πως να τα περιορίσετε. Άτομα στον κοινωνικό σας περίγυρο επίσης μπορεί να σας εκμεταλλεύονται σε κάποιο βαθμό. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)

Α’ δεκαήμερο

Περίεργη εβδομάδα που μπορεί να έχει συναντήσεις και πιέσεις για κάποιου είδους συμφωνίες ή απλά συζητήσεις δεσμευτικού χαρακτήρα. Εσείς ίσως επιζητάτε τη σοβαρότητα και την ωριμότητα από κάποια άτομα που μπορεί να δυσκολεύονται για κάποιο λόγο να τις δείξουν.

Β’ δεκαήμερο

Ίσως κάποιες σχέσεις σας χαρακτηρίζονται από αστάθεια, αναξιοπιστία και αμφιταλαντεύεστε συνεχώς για το πως να τις διαχειριστείτε. Μπορεί αυτή τη βδομάδα να βρεθείτε προ τετελεσμένων γεγονότων που θα δοκιμάσουν την ετοιμότητά σας.

Γ’ δεκαήμερο

Υπολογίστε τα έσοδα και τα έξοδά σας και γενικώς κάντε τις κατάλληλες προετοιμασίες για το ερχόμενο διάστημα. Ένα ουδέτερο σε επιρροή διάστημα μεν, σας ευνοεί ωστόσο να έχετε καλές επαφές και όμορφες στιγμές με τους δικούς σας.

Σημείωση: Αν και αυτές οι αστρολογικές ερμηνείες γίνονται με βάση τις ουράνιες κινήσεις, να έχετε κατά νου ότι η εμπειρία κάθε ατόμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον μοναδικό χάρτη και την κατάστασή του. Χρησιμοποιείτε πάντα την αστρολογία ως οδηγό και όχι ως κυρίαρχη δύναμη.